Vecsési savanyúság
Vecsési savanyúság - Fazekas Savanyúság

Bélszín Stroganoff módra

Hozzávalók:

  • 600 g bélszín
  • 100 g füstölt szalonna
  • 50 g hagyma
  • 200 g gomba
  • 200 g Fazekas féle ecetes uborka
  • 50 g paradicsom püré
  • 10-15 szem kapribogyó
  • 1 babérlevél
  • 30 g liszt
  • 2 dl tejszín
  • fél dl fehér bor
  • citromlé, só, bors

A húst előbb vékony szeletekre, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságúra szeleteljük, kisütjük, zsírján megpirítjuk a felaprózott hagymát, rádobjuk a megtisztított és legyalult gombát, a kissé durvábbra megvágott Fazekas féle ecetes uborkát, valamint a bélszíncsíkokat, és erős tűzön, állandó kevergetés mellett hirtelen megpirítjuk.

Egy kevés vízben feloldjuk a paradicsompürét, a húsra öntjük, beletesszük a kapribogyót, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a tejszínt és a bort, végül fél citrom levével savanyítjuk.

Éppen csak összerottyantjuk, forralni nem szabad!

Kivesszük belőle a babérlevelet és rizskörettel vagy burgonyakörettel azonnal tálaljuk.


Vissza az előző oldalra