Hozzávalók:
- 600 g bélszín
- 100 g füstölt szalonna
- 50 g hagyma
- 200 g gomba
- 200 g Fazekas féle ecetes uborka
- 50 g paradicsom püré
- 10-15 szem kapribogyó
- 1 babérlevél
- 30 g liszt
- 2 dl tejszín
- fél dl fehér bor
- citromlé, só, bors
A húst előbb vékony szeletekre, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságúra szeleteljük, kisütjük, zsírján megpirítjuk a felaprózott hagymát, rádobjuk a megtisztított és legyalult gombát, a kissé durvábbra megvágott Fazekas féle ecetes uborkát, valamint a bélszíncsíkokat, és erős tűzön, állandó kevergetés mellett hirtelen megpirítjuk.
Egy kevés vízben feloldjuk a paradicsompürét, a húsra öntjük, beletesszük a kapribogyót, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a tejszínt és a bort, végül fél citrom levével savanyítjuk.
Éppen csak összerottyantjuk, forralni nem szabad!
Kivesszük belőle a babérlevelet és rizskörettel vagy burgonyakörettel azonnal tálaljuk.