Vecsési savanyúság
Vecsési savanyúság - Fazekas Savanyúság

Érdekességek

A HACCP rendszer
A HACCP nemzetközileg elfogadott, szisztematikus módszer az élelmiszerek biztonságának megteremtésére a lehetséges kockázatok, veszélyek megállapítása, értékelése és kezelése révén.
Új bizonyítékok az ecet fogyasztó hatásáról
Japán kutatók új bizonyítékokat találtak arra, hogy a népi gyógyászatban régóta használatban lévő közönséges ecet - az olajos és ecetes salátaöntetek, savanyúságok alapvető összetevője - valóban egészségmegőrző hatással bír.
A cékla (Beta Vulgaris)
A libatopfélék cslaádjába tartozó cékla a cukorrépával, tarlórépával és mangolddal egyetemben a Földközi tenger partvidékéről származik. A céklát nagyon magas anthocián tartalma tünteti ki, amely érdekes látványt kölcsönöz a belőle készült ételeknek.
A rubinvörös gumók titka
A cékla, különösen tél végén, egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk lehet. A jellegzetes színű, a répafélék családjába tartozó növény Dél- és Közép-Európában őshonos, de ma már jóformán mindenütt a világon megtalálható.
Savanyúságok
Az ember több ezer éve törekszik arra, hogy élelmiszereit a téli hónapokra is eltarthatóvá tegye. Ennek egyik módja a zöldségek, gyümölcsök savanyítása.
Táplálkozás-Beállítás
Nagyszerű idézet Dr. Légrády Péter (belgyógyász) könyvéből
Tudta-e?
Hogy a káposztában sok C- és B9 vitamin található. A-provitamin-, valamint rosttartalma a fogyókúrás étrend fontos része. Hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, és rendszeres fogyasztása egyes rákfajták megelőzésében is hatékony.
Bélszín Stroganoff módra
Joghurtos savanyú káposzta saláta
Töltött káposzta
Pikáns savanyú káposzta