Vecsési savanyúság
Vecsési savanyúság - Fazekas Savanyúság

Joghurtos savanyú káposzta saláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg Fazekas féle savanyú káposzta,
  • 1 dl joghurt vagy kefir,
  • 1 savanykás alma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 csokor kapor,
  • őrölt köménymag, esetleg salátaízesítő fűszerkeverék

A jól kinyomkodott savanyú káposztát összevágjuk, hozzáadjuk a káposztareszelőn lereszelt almát meg a finomra vágott vöröshagymát.

A joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot, az őrölt köménymagot, a salátaízesítő fűszerkeveréket, a zöldségekre öntjük, jól összekeverjük, tálalás előtt 1 óra hosszat hűtőszekrényben érleljük.


Vissza az előző oldalra